vrijdag 15 januari 2016

IJsverven met grote klonten

De ijsmachine heeft het opgegeven. Het schijnen kwetsbare apparaten te zijn, maar ik kan er niet mee stoppen dus dit keer maar klonten ijs gekocht bij de supermarkt. 


En  bij de kringloopwinkel vond ik nog twee prettige vergieten. Ik heb al gemerkt dat je beter iets met minder gaten dan een zeef kunt hebben, dat houdt het verfwater wat langer tegen!


Ik blijf vouwen, niet altijd even vooropgezet :


Dit keer voorgeweekt in een soda-oplossing, dat geeft veel witruimte,
De natte stof is opgezwollen tussen de afklemming, daar kan de verfoplossing minder goed komen!


Heel bijzonder, eenvoudige vouw, mooi effect!



 En deze blijft intrigeren, toch is het een eenvoudige driehoeksvouw die ik al eens eerder heb laten zien: http://andthenwesetitonfire.blogspot.nl/2013/11/shibori-folding-no-1.html maar door het ijs weer heel anders uitpakt!
Ik krijg er geen genoeg van, sneeuw of geen sneeuw, ik heb weer een set klaar gezet!




woensdag 6 januari 2016

Bijzonder project, 101 vrouwen



Marijke Schurink (Beeldend kunstenaar en o.a. docent bij Quilten Speciaal en de DIY Textile School) is met een bijzonder project bezig '101 vrouwen versierd'. Aanleiding is het boek van historica Els Kloek '1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis'. Een boek vol prachtige portretten van krachtige vrouwen. Marijke is met deze portretten aan de slag gegaan en voegt een bij het portret passende sieraad-achige bewerking toe. 

Ik werk intuïtief, kijk naar de sfeer, kleur, houding van het portret en hoe het gemaakt is en laat me hier door inspireren. Ik vind het fijn om allerlei technieken te kunnen toepassen; door te knippen, borduren, krassen, vouwen, foto's toe te voegen, ontstaat er een gelaagdheid in het beeld en het portret krijgt een extra zeggingskracht.

Inmiddels zijn de eerste 24 portretten klaar en te bezichtigen in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort. Om de volledige serie af te kunnen maken, doet Marijke nu de volgende oproep:


Ik zoek sponsors om verder te kunnen werken aan de volgende 77 portretten. Deze wil ik tonen als column in een landelijk dagblad en daarnaast als complete serie: '101 vrouwen versierd' te exposeren in een museum in 2017. Ik ben hiervoor een crowdfunding project gestart, hier kun je lezen hoe dat in zijn werk gaat:

https://www.voordekunst.nl/projecten/3972-101-vrouwen-versierd

Je kan zelf een donatie doen maar je helpt mij ook ontzettend door de link door te sturen naar andere kunstliefhebbers in je vrienden en familiekring.
En kom alvast kijken naar de eerste 24 portretten uit de serie in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort!

Opening tijden: 8-9-10-15-16-17-21-22-23 januari van 13.00 - 17.00 uur.

Hartelijke groet van Marijke

Een mooi project, ik deel deze oproep daarom graag verder!