woensdag 17 juni 2015

Batik workshop met Rita Trefois

Deze zomer geeft Batik kunstenaar en docent Rita Trefois maar liefst twee workshop bij de DIY Textile School:


Materialenkennis en toepassingen
Vrijdag 24 en zaterdag 25 juli 2015

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor de beginneling in batik. Hij is ook geschikt voor de meer ervaren batikker die een grondige basiskennis wil verwerven.
‘Batikken is leuk en oogt al snel aardig’, zoals in Nederland gezegd wordt. Maar als je meer uit jezelf wilt halen, dan loont het om je echt in deze boeiende textiele kunstvorm te verdiepen.

Deze workshop focust uitgebreid op materialenkennis rond batik. En, heel belangrijk: wat moet je weten over de samenstelling van de was?

We gaan werken met verschillende wassoorten, zoals dekkende wasmengsels om zuivere lijnen te tekenen en vlakken af te dekken, minder dekkende wasmengsels om speelse effecten te creëren en wasmengsels speciaal voor craquelé. Zo begin je met het systematisch ontdekken van ongekende mogelijkheden van deze eeuwenoude textieltechniek.



Deze workshop worden gegeven bij DIYTextileschool in Amsterdam.
Voor meer info: diytextile@gmail.com

vrijdag 12 juni 2015

Naamquilt in Quilt & Zo nr 34

Helemaal van jezelf, die subtitel kreeg mijn column mee van de redactie van Quilt & Zo.


Want mensen denken al gauw aan een artquilt als het een eigen ontwerp is, maar dat hoeft  natuurlijk niet. In het nummer wat volgende week in de winkels ligt, beschrijf ik hoe je vrij eenvoudig een eigen ontwerp kunt maken voor een moderne quilt met behulp van de kleurgradaties die je zelf kunt verven.

De voorkant is al net zo vrolijk:


In hetzelfde  nummer  ook een interview en een project met Malgorzata Jenek over haar huisjesquilts.
Wie mij  al een tijdje volgt, weet dat ik een zwak heb voor huisjesquilts en zeker voor die van haar!


Mocht je een abonnement overwegen, in het volgende nummer (eind augustus) een artikel over de groep Colorminds en het naderende evenement 'Quilts in Deventer' van 9 t/m 13 september in Deventer!