zaterdag 22 februari 2014

Beginnersfout...

Het moment waarop je de soda toevoegt aan een verfbad, maakt nogal verschil, zo liet Ann Johnston zien, dus dacht ik mijn volgende strook eerst in de verf te zetten, en na 15 minuten de soda pas erbij te doen.
Nou je begrijpt het al, dat ben ik dus glad vergeten, en dan is dit het eindresultaat (na een nacht in de verf staan, waarmee maar weer bewezen is dat je de soda echt niet moet vergeten!!)


(Links zonder soda, rechts met soda)
Zo jammer van deze mooie oranje/paarse combi... afijn niks aan te doen, nog maar een keer ondergedompeld en dit keer eerst maar in de soda, rozepaars badje er achteraan:


Lapje gered, de roze mannen komen er aan Joke!

En nog wat meer geverfd, grote lappen, opgevouwen in een emmertje, zonder te klemmen, ik ben er blij mee!







vrijdag 21 februari 2014

Meer t-shirts en een doosje vol spulletjes

Voorjaarsvakantie, dus nog een paar lieve buurmeisjes te verven op bezoek, bleek er onverwacht een uiltje  op de rug van dit t-shirt te verschijnen (met ronde vormen afgeklemd):


Wat me nog steeds verbaasd,  dat de kleuren zo mooi op zichzelf blijven grotendeels want dit is allemaal in één verfbad gegaan.  Het knikkers inbinden blijft ook superleuke effecten geven.



Ook deze t-shirts gingen in een emmertje met onderin de ene kleur, en bovenop een andere kleur gegoten.

En meer paars deze week, mijn doosje met materialen van het Bernina Project Menschen voor de Nadelwelt kwam binnen:

Een paars met roze mannen pictogram. Ik kan er van alles over zeggen maar ik ga gewoon wachten tot Aart gaat reageren ;-).

maandag 17 februari 2014

Een tijdelijke verfbak


Heel blij was ik met mijn mooie lange shawl kleurverloop.
Maar wel erg smal om er iets quilterigs mee te kunnen doen. Joke vroeg er al naar, en dus gingen mijn hersenen op volle kracht werken.

Op het Fireblog laat ik vandaag zien hoe je heel eenvoudig een tijdelijke grote bak kunt maken van wat latten / een zijde spanraam en afdekplastic. Dit idee komt overigens bij Vicki Welsh vandaan, ik dacht toen nog aan een soort sjoelbak verbouwen maar dit spanraam (zelfgemaakt door mijn handige oom Haye) kun je prettig op meerdere groottes vastklemmen.

Ideaal! Het plastic gooi je na afloop weg en alles is brandschoon gebleven (zekerheidshalve had ik er wel twee laagjes plastic in gelegd ;-)

dinsdag 11 februari 2014

Wordt er ook nog gequilt?

Afgelopen dagen leek het hier stil maar in de online en in de offline wereld is altijd wel ergens iets te beleven. Zo had ik vrijdag een leuke dag met Wil Fritsma bij AQGO, alleen ben ik nog niet helemaal klaar met mijn nieuwe 3D experiment ;-)


Zaterdag kwam de blogredactie van het Quiltersgilde bij elkaar om plannen te maken, en daaruit kwam ook weer werk voort, een brown bag gevuld met een FQ, een stapeltje mooie stofjes en een basis van 3 cirkels. De bedoeling is hier iets quilterigs van te maken:
Deze jaren zestig cirkel is de vintage inspiratiebron hiervoor en als ik die zonnebloemen zo zie, moet ik de verfpotten nog even vullen voordat ik aan de slag kan.

Maar alles geoorloofd en hierover zal door de redactieleden in de komende tijd op het Quiltersgildeblog geblogd worden.

PS. Over het Quiltersgildeblog gesproken, ook gezien welke rol Patwork(motieven) in de huisstijl van de Olympische winterspelen spelen? >> Klik hier

Op het Fireblog gisteren weer een andere variant op verven in een langwerpig bakje, de resultaten zijn prachtig! >> Klik hier

Tot slot kreeg ik van Bernina  ik bericht dat ik mee mag doen met hun internationale project 'Menschen', 24 deelnemers maken elk een mini-quilt met een pictogram van een man of een vrouw erin verwerkt. Wordt tentoongesteld tijdens Nadelwelt in Karlsruhe, dus een bezoekje op 23-24 of 35 mei moet nu zeker gepland worden.



Dus, of er nog veel gequilt wordt? Toch wel! Ik heb de eerste helft van de bloembol af, elke dag een stukje, dan lukt het uiteindelijk ook, er zit 500 meter garen in en 24 uur quilten...


Op naar deel 2.
En iets bedenken voor dat gapende gat in het midden ;-).

maandag 3 februari 2014

Een maand verven met Ann Johnston

Deze maand staat het Fireblog in het teken van de DVD van Ann Johnston, Color by AccidentEn aangezien ik Miss Monday ben, vind je op de maandagen mijn experimenten terug op het blog. Ann Johnston is beschikbaar voor vragen en er komt ook nog een interview met haar op het blog.

Wat ik o.a. heb geleerd van de DVD is dat je niet te benauwd moet zijn om de in verf gedrenkte lappen aan te raken. In feite, wil je witte plekken voorkomen dan moet je 'werken', dwz. alles flink aanduwen (met je handschoenen aan, inderdaad ;-). Best eng als je onderin oranje in je bakje hebt en bovenin turquoiseblauw....

Maar dat het echt kan, bewijst deze prachtige lap:



Voor alle info, kun je terecht op het Fireblog:
 http://andthenwesetitonfire.blogspot.nl/2014/02/tray-dyeing-with-ann-johnston.html

PS. En wat ik ook geleerd heb, na een uur is de meeste verf al gehecht, deze lap heeft niet langer dan een uur in het bakje gelegen! Wordt vervolgd.