vrijdag 25 juni 2010

In de luiers

Marjon tipte mij van de week dat er bij de Lidl katoenen luiers lagen (3 voor €2,49) die zo open geweven waren dat je je baby er wel niet in wilde leggen maar als verflap goed dienst zouden kunnen doen. Nou, die uitdaging kon ik niet laten liggen natuurlijk, gauw een pakje gehaald en alle drie, in een harmonica gevouwen in de metalen bak gelegd.



In no time was alle verfvloeistof geabsorbeerd, ja ´t blijft een luier natuurlijk! De volgende dag had de verf de bovenkant nog niet gehaald, en omkeren had weinig zin want er lag gewoon niks meer op de bodem van de ´tray´.

Daarom het geheel maar in een zakje gedaan en flink doorgekneed, uurtje in de rijstkoker en een nachtje staan, vanmiddag uitgespoeld. En in de campingwasmachine gewassen. Dat laatste was prima om ieder verfspoor te verwijderen, maar leverde ook een laag pluis op dat het niet mooi meer was. Tip dus om de luiers in een pantykous te wassen want de katoendraad is zo los dat het ´pilt´. Pluisjes er met een plakband weer afgehaald en nu hangen de lappen in de zon verder te drogen. Ze zijn prachtig, en soepel. Het is een transparant dubbelweefsel in ruitjes, dus geen pure tjekka, maar wel een mooi soepel stofje, bijvoorbeeld voor een bolero-vestje. Kijken of ik dat dit weekend nog voor elkaar krijg.

2 opmerkingen:

Anneke van Diggelen zei

Waar luier al niet goed voor zijn!!
Het resultaat mag er zijn, mooie kleur geworden

Groetjes Anneke

Nienke zei

Dank! De kleur is turquoise met een klein beetje onyx (scheutje).